top of page
background.jpg

Ağustos 2022

Android Uygulamaları, Kullanıcıları Tehlikeli Web Sitelerine Yönlendiriyor

Google Play mağazasında şu anda kullanılabilen dört adet kötü amaçlı uygulama bulunmaktadır. Görünüşe göre Google uygulama mağazası, kötü amaçlı uygulamaları hala orada listelendiği için yakalayamıyor. Geliştirici "Mobile apps Group" tarafından listelenen ve Malwarebytes'teki güvenlik uzmanları tarafından tespit edilen 4 kötü amaçlı uygulama, son derece gizli ve karmaşıktır.


Bunun nedeni, kullanıcıların hassas verilerini çalmaları ve ayrıca kullanıcıları özel hazırlanmış sahte web sitelerine yönlendirerek operatörler için PPC geliri elde etmeleridir. Bu dört kötü amaçlı uygulamaya Android/Trojan.HiddenAds.BTGTHB bulaşmıştır.

Görünüşe göre platform, kötü niyetli geliştiricileri aldıkları alıntıların hiçbiri için platformdan atmıyor bile. Bu uygulamalar için toplam bir milyon indirme kaydedildi. “Bu sahte web sitelerinin operatörleri, kurbanları sahte güvenlik araçları veya güncellemeleri indirmeleri için kandırarak kötü amaçlı dosyaları veya uygulamaları manuel olarak yüklemelerini sağlıyor.


Cyber Security News ile paylaşılan Malwarebytes raporunda, ek kötü amaçlı yazılımlar dağıtmak için, bu kötü amaçlı uygulamalar kullanıcıların en kötü senaryolarda telefonlarına daha temiz uygulamalar yüklemelerini de öneriyor.


Daha güvenli mobil uygulamalar için alınabilecek tedbirlerden bazıları şunlardır:

  • Telefonunuzun işletim sistemini güncelleyiniz,

  • Akıllı telefonunuzu güvenlik yazılımıyla koruyunuz,

  • Bilmediğiniz sitelerden alışveriş yapmayınız ve güvenli olmayan sitelerden uygulama indirmeyiniz,

  • Cihazlarınızda mobil security ürünleri kullanınız.


bottom of page