top of page
background.jpg

Ağustos 2022

İran İsrail’deki Kritik Altyapıya Karşı Büyük Bir Siber Saldırı Başlattı

İsrail'in siber savunma başkanı Gaby Portnoy, Hamas ile çatışmanın başlamasından bu yana siber saldırıların üç kat arttığını bildirdi. Hacktivist gruplar İsrail'e karşı siber kampanyalarını güçlendirmek için Yahudi bayramları ve Ramazan gibi önemli tarihleri kullanıyorlar.

IRGC ile bağlantılı bir grup olan Cyber Av3ngers, İsrail'in çeşitli bölgelerinde elektriği kesen büyük bir siber saldırının sorumluluğunu üstlendi. İsrail-Hamas çatışmasının tetiklediği hacktivist dalga, kayıtlara geçen en büyük dalgalardan biri oldu.


Bu dalga sadece İsrail'i değil aynı zamanda Hindistan, ABD, İngiltere, AB ülkeleri ve Suudi Arabistan gibi müttefiklerini de hedef aldı.

İsrail'in hava savunma sistemi olan Demir Kubbe, Handala gibi grupların İsrail radar sistemlerini hacklediklerini iddia etmeleriyle başlıca hedef haline geldi. Bu siber saldırıların sonuçları geniş kapsamlıdır. İsrail'in tepkisi çok yönlü olmuş, siber savunmasını güçlendirmiş, misilleme amaçlı siber operasyonlar düzenlemiş ve tehditlere karşı uluslararası iş birliğine gitmiştir. Bu tür tehditlere karşı korunmak için sağlam siber güvenlik önlemlerine ve uluslararası iş birliğine duyulan ihtiyacın altını çizmektedir.


Bu tip saldırılardan korunmak için almamız gereken tedbirlerin bazıları;


  • Güncel siber güvenlik önlemleri kullanılmalıdır.

  • Siber güvenlik farkındalık eğitimleri alınmalıdır.

  • Sisteminiz en güncel sürümde tutulmalıdır.

  • Ağınızda segmentasyon yaparak, farklı ağlar denetim altında tutulmalıdır.

bottom of page